Meghívó 1.
Kedves Barátaim a Borban,

Péntek este a Soproni Borvidék néhány bora mutatkozik be.
Scrabantia, Ödenburg, Sopron. Kik azok a bohnen züchterek, akik ma ponzichter néven élnek tovább? Mit jelzett a kapura kiakasztott fenyőág vagy szalmakoszorú? Miért díszítették fehér vagy piros szalaggal vagy mindkettővel?
Sopronról mindenki tudja, hogy a Hűség Városa, amely bár jórészt németajkú település, de oly összetartó belső erővel bír, hogy annak idején még a halottakat is szavazásra bírták.
Hallott-e valaki Gangl Hanzi bácsiról, aki a GYESEV vasutasaként csempészte ki az osztrák versenyekre bormintáit, mert Sopronben nem létezett ilyen megmérettetési forma? Hivatalosan senki sem tudott erről, de mindenki drukkolt neki, hogy jó helyezéseket érjen el.
De nemcsak az összetartásban tér el a többé-kevésbé magyarosabb lakosságú településektől. Kékfrankosuk is különbözik más területek frankosaitól egyedi ízeivel, zamatainak köszönhetően, a meszes talajnak és a szubalpini klímának. Az új időknek új szele ide is betört s ezt a bort különbözőképpen készítik az egyes termelők.
Örömmel hívlak Mindnyájatokat tisztelegni a Soproni Borvidék néhány emblematikus fajtája és meghatározó termelője előtt.
Találkozunk október 28-án péntek este 20.00-kor, szokott helyünkön, a Rákóczi úti Kultúrházban.
Kérem segítőimet, hogy a dugóhúzókat hozzátok elő és Kedves Leányok, Ti is készüljetek a szokásos harapnivalóval.
A részvételi díj továbbra is 1500 Ft/fő
A jelentkezéseket a szokásos módon, szerda estig várom.

Üdv,
Ritecz János