Meghívó 1.
Sziasztok Listások, Borklubbosok!
A János már megszellőztette, készülünk a hagyományos Márton napi borklubra, ha jól emlékszem ez lesz a 4. ilyen libás alkalom.
Időpont: 2009. november 13. péntek, este 20.00 (azért ilyen "késő" hogy mindenki időben odaérjen)
Helyszín: Ahol tavaly is volt, Műv. ház Páty
Liba ételsor:
- Libatepertő lilahagymával
- Hideg libamáj zsírjában
- Libaleves maceszgombóccal, lúdgége tésztával
- Töltött libanyak szelet, sült libakolbászka, lilahagyma dzsemmel, párolt káposztával
- Borkocsonya
A borok: előkészületben, ezt majd a János időben megírja.
Ár: egyenlőre kalkuláció alatt.
Fontos: Jelentkezéseket írásban, mindkettőnk címére megküldve 2009. november 9. hétfőig fogadunk el.
A további részletekkel hamarosan jelentkezem.
Sziasztok,
Rokolya Péter
Meghívó 2.:
Kedves Liba és Borkedvelők,
Holnap lesz a nagy nap. A Peti főzni fog. Libaságokat, ahogy ilyenkor kell. De kell a Ti segítségetek is, tehát szolgálati közleménnyel kell kezdeni!
Először is érkezzetek inkább 19.45-kor a Művelődési Házba, mint 20.00 óránál később! Szigorú időzóna!
Másodszor várunk minden szokott segítőnket, hogy hozza a poharakat (38-40-en leszünk!), sőt több pirítóskészítő masinát is várunk!
De jöjjön a lényeg!
Végre összeállt az étek és bormenű. Ma este 19.30-kor hoztam el az utolsó, megcélzott bort. Mit mondjak, Petinek és nekem is van dolgunk, s ez így van jól! Viszont Ti is várjátok a tájékoztatást. Jogosan.
Kicsit éjszakába nyúlóan, de a várt élménytől feltöltődve, most elétek tárom Márton napi Borklubunk étek és itallistáját.
Először is egy lényeges dolog: sikerült az estét 3500 Ft/fő költséggel kihoznunk.
Ehhez Petinek sok utánjárására volt szükség libavonalon. Félegyházára, a nagy magyar libaközpontba utazott. Én csak tettem-vettem, de borvonalon a következő pincék támogatták Márton napi borestünket: Frittman Pince, Petrányi pince, Pátyi Borért Társaság (nocsak!). A Budai Borszalontól is kaptunk kedvezményeket, pl. a jó korán megrendelt Dúzsi bornál és a Vylyan Bogyólénél is.
S, ha már elárultam néhány belső titkot, csapjunk a közepébe: hogy is lesz az esténk?
Rokolya Peti Menő Menűjébe illesztem a borokat:
1.Meglepő beköszöntő a Pátyi Borért Társaság frissen fejtett hordóminta Zöld Veltelínéjével.
Hideg libamáj Döbrögi uram zsírjában, libatöpörtyű, lilahagyma fuvallat, piritus könyér
(Piritus csak akkor lesz, he hoznak kenyérpirítót a népek) Egyszerű a dolog: hozzunk pirítót.
2.-3. Egy Figula Zenit ezt igazán jól fogja leöblíteni, majd átvezetés a következő fogásra egy Frittman Rosé hordómintával
Libaleves lúdgégével, maceszkével
4.-5. Tavaszi emlék a télelőben : Takler Rosé cuvée , s a Dúzsi Rosé megkóstolása
Töltött libamell szeletkék, combocska darabokkal, lencsepüré, lilalibahagyma jam
6.-7. Hordóminta Petrányi Merlot-Kékfrankos, majd egy igazi Badarka!
Borkocsonya próbálkozás
8. Vylyan Bogyólé, egy több éves, kitartó próbálkozás fantasztikus eredménye.
Nos, ennyi.
Végül pedig, sokan vannak újak közöttünk. A részükre ismét felrakom Szent Márton legendáriumának tényfeltáró megközelítését.
Várunk Benneteket!
Ritecz János és Rokolya Peti