Kedves Borbarátok és még kedvesebb Petrányi borkedvelők,

Bár Borklub időpontról a kiszámíthatalan szüret miatt egyelőre még álmodni sem merek, de azért titkos Borklubhoz illő meglepetésre készülök. Ha az időjárás is úgy akarja, akkor jövő hét vasárnap este talán meghívhatlak Benneteket egy korszakindító eseményre, valahová, ide Pátyon.

Ez így nagyon rejtelmes, a hét közben majd igyekszem konkretizálni a dolgot. Süssön a Nap, ne zuhogjon, akkor összejön.  Drukkoljatok.

Addig is van néhány jó boros hírem. Némelyik annyira jó, hogy -akinek van- tán mindjárt ki is nyit egy Petrányi palackot.

Örömmel értesítek mindenkit, hogy tegnap kihírdették a 2007. évi Balatoni Borok Borversenyények erdményeit, ahol a Petrányi Pince megismételte a Balatonfüred-Csopaki Borvidéki Borversenyen elért eredményeit: Csopaki Tramini, 2006 Arany  + a Balatonfüred-Csopaki Borvidék Legjobb
Bora, különdíj
Csopaki Cabernet Sauvignon, 2006 Arany + A Balaton régió Fejlesztési
....-nak  különdíja
Merlot-Kékfrankos cuvée, 2006 Ezüstérem
Csopaki Rizling, 2006 Ezüstérem
Csopaki Sárga Muskotály, 2006 Ezüstérem

A Rose-ból már alig van, ezért már nem indítottuk szegényt a versenyen.

Szüreti helyzetjelentés. Bár az időjárás miatt idegesítően macerás a helyzet, de nagyon bízok ebben a 2007-es szüretben. A Tramini már hétfő óta bent van, gyönyörűségesen erjed. Tegnap estével a rizling első része is bejött. A jövő hét péntek szombat (vasárnap??? jajj, ne!) be fog jönni a rose-nak való Merlot és Kékfrankos is. Távolabbra még nem látok.  Sajnos Sárga Muskotály az idén megint nem lesz, hála az elhülyített emberek ostobaságának. Még hangsúlyosabban kénytelenek vagyunk saját termelésre törekedni az ország legdrágább földjén.

E helyen is köszönöm mindnyájatoknak a jó visszajelzéseket. Nagy szükségünk van mindenki bíztatására ebben  a furán csodálatos, minden évben új és új kihívásokkal teli tevékenységben.

Üdv, Ritecz János