Köszönet, hogy zúgó szél, ádáz porvihar ellenére több, mint ötvenen eljöttetek idei első nagy rendezvényünkre, lakóhelyünk, a Kanyar tisztábbá tételére és még szebbé varázsolására.

Külön köszönet,
hogy annyi gyereket -mindnyájunk jövőjét- elhoztatok. Láttuk, hogy az új homok elrendezésénél mennyien működtek közre, kisvödörrel, lapátokkal. De ott voltak a cserjék ültetésénél is, s járták az utcákat szemét után kutatva.
A növényültető brigád -Bicsák Rita irányításával- sem tétlenkedett,  parkunk 310 növénnyel gazdagodott , mellyel ismét nagy lépést tettünk az eredeti terv megvalósítása érdekében.

Lassan 7 éve működő, sok-sok gyereket szolgáló játszóterünkön is volt mit tenni.  A teljesen elkopott csúzdát és a libikóka tartólábát is ki kellett cseréltetni.
A parkbeli építményeinken is kiigazítottuk a tél okozta károkat.
Elkészültek  új létesítményeink is, a Lőrinc-center majdan füstölősre is továbbépítendő köftesütője (flecken, barbecue, s bármi más parázson készülő étek) és közvetlenül mellette egy épített bográcsozó, valamint a kemence mögött a fedett fatároló . Friss mésszel mindent ragyogó tisztára is varázsoltunk. Lőrinc az oszlopon elégedett lehet.

Mindeközben főtt a gulyás, forrósodott a kemence, majd idejében előkerültek a pótasztalok és padok is. Rokolya Peti gulyáslevese szép zöldségízekkel megvezetve nagyon harmonikus volt,  a kemencében kisültmákos és diós kalácsa pedig versenyre kelt az Németh Orsi fantasztikus ízű és ragyogó ugrálóképességet bemutató citromtortájával. Reméljük tetszett a borválaszték is, ahol megmutatva egy nagyon szép bort is, igazában a régi vidék hagyományos munkaitalára, az aratófröccs megismertetésére gyúrtunk.

Még egyszer nagyon köszönjük, hogy oly sokan eljöttetek tegnap. Köszönjük Bozsó Zoltán fuvarosnak (30-990-9963), hogy a homokot csak anyagköltség áron hozta a játszótérhez, és köszönet Czentár Lászlónak, a Faluüzemeltetés csoport vezetőjének, hogy díjmentesen idehozatott nekünk egy konténert, és megcsinálták a tér alján az ároktisztítást.

Megint megtettünk egy lépést, hogy még jobban érezzük magunkat itthon.

A képek hamarosan elérhetőek: képek


Páty Zsámbéki-Kanyar Lakópark Egyesület elnöksége


Meghívó

A hosszú tél után lassan beindul a tavasz és itt az ideje az immáron hagyományos szemétszedésnek és a Forrási téri szépítgetésnek, egyúttal előkészülve az április 30-i Majálisra is.

A társadalmi munkát szombatra ÁPRILIS 9. 9:00-ra tűztük ki.

Az idei tennivalók összegyűjtésében segítsetek, legyetek szívesek!

Amit eddig tervezünk:
- szemétszedés  a Kanyar egész területén beleértve a Lovarda körüli részeket (szemeteszsákot biztosítunk, kesztyűt hozzatok!)
- új növények telepítése a Forrási tér középső részére (kb. 315db)
- a kemence meszelése
-  kemence és pult mellé az addig megépítendő grillező meszelése 
- a homokozóba homok terítése
- a füves területekre tervezett hálók oszlopainak fogadására a perselyek betonozásához gödrök ásása (sajnos a perselyek nem jöttek meg időre, így azokat még nem tudjuk megcsinálni, de amennyire tudjuk előkészítjük.)
- Vízelvezető árkok tisztítása. Ez alapvetően az ottlakók feladata, de a konténerbe bele lehet majd rakni. De van ahol nem akarják vagy nem tudják megcsinálni, esetleg lakatlan telek előtt van az árok. Ezeket is érdemes kitisztítanunk, annál is szebben néz ki a Kanyar!
A konténerbe rakjuk majd az összegyűjtött szemetet is (nem kell hazavinni mindenkinek 1-1 zsákot, ahogy eddig csináltuk)

A játszótéren az elhasználódott csúszdatestet kicseréltetjük április 8-án, a munkálatok ideje alatt kérjük a türelmet!

Ebédre Rokolya Péter  bevállalta, hogy valami finomat főz bográcsban, amihez jó lenne tudni, mennyien leszünk, hogy jusson mindenkinek.
Szóval, aki kér ebédet, az kérem jelezze - április 7.(csütörtök estig)-ig az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. nek.

A mostani előrejelzések szerint esőmentes -bár szeles- nap lesz. Így mindenképpen szombaton dolgozunk.

Szükséges szerszámok:
- szemétszedéshez: kesztyű
- ültetéshez: ásó, lapát, gereblye, talicska


Tegyünk együtt a környezetünkért!
PZSKLE elnöksége