Képek


Meghívó:
Az Egyesület, hagyományainkhoz híven,
2007. április 28-án délután 15 órai kezdettel a Forrási téren majálist
rendez. A program májusfaállítást, gyermekműsort (bábszínház, kézművesség) és a felnőttek számára bográcsoló versenyt, továbbá estébe nyúló zenés mulatságot tartalmaz. Kérjük, hogy a csapatok (újak és régiek) kezdjék meg a szerveződést, a jelentkezéseket Rokolya Péter várja a levlistán keresztül.

- Főszervezőnk, Révész Ági időközben meghívta a falu fontos embereit
- Rendezvényünk a Pátyi Tavasz nevű sorozat részévé is avanzsált
- Gulyás Dénes művész úr és országgyűlési képviselő úr időközben írásban is megerősítette részvételét

- Hamarosan a telepi postaládákba is kerülnek meghívók
- A gyerekek felhőtlen szórakozását ugrálóvár fogja szolgálni
- És természetesen az elmaradhatatlan biatorbágyi kürtöskalácsos Barabás házaspár jön ismét finomságaival.

Rossz idő esetén a majálist a Kultúr Nagytermében tartjuk, ebben az esetben a főzés elmarad, de a buli nem!!!
A főszervező: Dr. Révészné Kiss Ágnes, kérem, hogy vele vegyétek fel a kapcsolatot ill. segítsetek neki az előkészületek megszervezésében.

Az elnökség nevében: BM, Töki 68.

A főző csapatok:
1. "Baba-mama-papa" csupa a-val a menű is bab, de gulyás, és bográcsgulyás.A cspatot 23 felnőtt,15 gyermek és 4 baba alkotja
2. Gulyás Dénes orsz.gy. kéviselő csapata, gulyást főz
3. Homoki Gergely csapata
4. Lencse Zoltán vezette Móricz csapat őzpörkölttel
5. Székely László és csapata
6. Szöllősi Czira Feri csapata
7. ZSMTE csapata, Zsarnóczay István vezetésével


Köszönet 1:
Nevek, címek és rangok említése, továbbá korra, nemre, egyébre való tekintet nélkül KÖSZÖNJÜK a tegnapi majális megszervezését, lebonyolítását és a részvételt mindenkinek, akit illet. Testvérvárosunk, Kirchheim küldöttei, helyi és országgyűlési képviselők, civil szervezetek vezetői stb. mind-mind úgy nyilatkoztak, hogy majálisunkon nagyon jól érezték magukat és meglepődtek a rendezvény szervezettségén, azon hogy milyen tömeget tudtunk aktivizálni (este 6-7 között jóval több mint kétszázan voltunk).
Számunkra a legfontosabb azonban az volt és lesz, hogy a Zsámbéki-kanayarban élők minél többen és minél dinamikusabban vegyenek részt a közösségi életben, képességükhöz és erejükhöz mérten járuljanak hozzá a koncepciónkban megcélzott "családi életminőség" valóra váltásához. Hasonló megmozdulásokkal a jövőben is ezen fogunk dolgozni. Ehhez kérjük alkotó támogatásotokat.

Üdv
Az Egyesület elnöksége

Köszönet 2:
Köszönöm az eszközöket amiket rendelkezésünkre bocsátottatok a különféle tevékenységeinkhez, az Egyesületnek a sok finom jutalmat a gyerekek részére, és remélem a gyerekek számára is olyan gazdag és kellemes élmény marad a tegnapi délután mind bennem. Kérek mindekitakinek a gyereke van tekintse megés a játszótéren kifüggesztett alkotásokat vigyék bátran haza( név szerepel rajtuk), hiszen kicsinyeink ezeket nagyon lelkesen csinálták, és használni is tudják még őket!
Kb. 3-4 napig hagyjuk még őket lógni, utána leszedjük, mert másképpen ugyis csak a fűben landolnak mind szemét darabkák!

Köszönettel
Kisné Benedek Gyöngyi

Köszönet 3:
Rettentően jó volt ez a majális. Le a kalappal s szervezők előtt! Láthatóan a német partnerváros delegációja is remekül érezte magát. Ezt amúgy többször el is mondták. Köszönünk mindent a kedves szervezőknek no és persze a résztvevőknek is.

szeretettel a Csókay család

Köszönet 3:
Kedves Elnökség,

A nagy büdös francot! Kedves Miki, Ági, Anna, Topi, Attila, Laci, több név most nem jut eszembe, plusz a Főzőmesterek (minálunk Lencse Zoli, de hallomásból a Zsarnó zöld meglepijéről is értesültem) és a többi igenis nevén nevezendő barátunkon múlott a siker. Nincs elnökség, nincs tagság. Ez az egész egyesületesdi csak egy maszk, amit a külvilág jogszabályrenszere vár el tőlünk. Így juthatunk pályázati támogatásokhoz, a Ti 1%-aitakhoz. Ez van.
Mi közösség akarunk lenni, azt építjük. A közösségben van az erőnk. És itt nincs olyan határ, hogy Kanyar vagy Domb, vagy ős Páty. Mégis, jogszabály miatt deklarált kisebb közösségünket szoktuk megnevezni, az Egyesületet. Itt vannak közöttünk aktívabbak, akikre nagyobb feladatot is rábízunk, ha kell és vannak közöttünk még tapogatódzók. Vannak a korábbi 60 év miatt bizalmatlan befeléfordulók, sőt újkori médiafertőzöttek is. De mindez mi vagyunk. Így együtt. Mi csináltuk, Ti csináltátok ezt a majálist.
Sajnos csak jóval 10 óra után tudtam érkezni, s így sokatokkal nem találkozhattam. De igenis Ti is, akik ott voltatok alkotó részesei voltatok majálisunknak.
Késve értem, Ok, de mikor a tér mellet landolva, a kocsiból kiszálltam és igyekeztem magamhoz térni az út után, egy jó kori cseh sört találtam a kezemben. Itthon voltam. Veletek.
Égett még néhány tűz. Volt még ott vagy 30 ember. Kiszúrtam egy számomra ismeretlen szakállas muksót, akiről kiderült, hogy német modellező buznyák, innen nem messze, München mellől. Még oktatja is. Bár láttam, hogy két dobozt rejteget a keze alatt, de sajnos nem tudtam szóba elegyedni vele, annyian voltak ott. Pedig kis beütést modellezésből is begyűjtöttem, pl. tudom, hogyan kell szuperkönnyű hártyát önteni repgépszárnyra, de ezt majd máskor megbeszélem vele. Később az egyik dobozról kiderült, hogy tengeralattjáró modell volt benne. Ezt a tengeralattjárósdit sajnos csak könyvből nyomom, így nagyon felizgultam. Tényleg sajnálom, hogy nem jutottam közelebbi kontaktba az ipsével. Majd legközelebb.
Azt, hogy milyen megszervezni egy ilyen eseményt, most ez alkalomból csak a pakolásból láttam. Padokat, asztalokat letakarítani, összecsukni, furgonba rakni, visszavinni a Széchenyi térre, hol másnap reggeltől már újra terhelés alatt lesznek. Szemetet zsákokba összegyűjteni, kollégáknak rimánkodni, hogy a megmaradt kenyeret ugyan vigyék már haza. Macskának-kutyának imádkozni, hogy most ez éjjel ne rágják szét a zsákokat, majd másnap reggel 9.30-ra mind eltüntetni, úgy, hogy a Zsarnó környezetőrjárata se találjon benne hibát, nem semmi. Ember kellett hozzá.
Tiszteletem minden embernek. Majálisunkkal igazából egy rendesen barbár ünnepet ültünk meg. A megújulás ünnepét. Megújul a természet körölüttünk, s általa megújulunk mi is. Lehet hinni az öt világvallás bármelyikében, sőt ezer alvallásában is, de a Taveszünnepben mindnyájan hihetünk.
Esélyt nyerünk a megújulásra, új erőt az előttünk álló évhez.
Kívánom mindnyájatoknak ezt a friss erőt és vágyom, hogy egy kicsi ebből sugározzon át pátyi közösségünkre itt a Kanyarban, de egész Pátyon is.

Üdv,
Ritecz János