A kultúránk
- Ránk hagyták, hogy őrizzük, ápoljuk, és hogy tovább adjuk.

Ez a szó mindent jelent. A történelmünket, hagyományainkat, nyelvünket, művészetünket, szórakozásunkat, és nem utolsó sorban viselkedésünket.

Sokan nem tudják, hogy e nemes célért hányan tesznek Pátyon! Ki hivatásként, ki hasznos időtöltésként, ki azért, hogy másokkal összefogva és önzetlenül ápolja.  Képző-, és előadóművészek, a hagyományőrzés különböző területein tevékenykedők, komoly-, és könnyűzenét művelők, sportolók, írásaikkal a nyelvünket ápolók, a restaurátorok ( a hangszerjavítástól az építészetig), akik bár nem művészek, de faragásaikkal, táncukkal, rajzaikkal, zenéjükkel mind a kultúránkat ápolják, akik a magyar bor hírnevét öregbítik, akik a gasztronómia területén jeleskednek, kulturális tevékenységet folytató Civil szervezetek és Alapítványok, Baráti körök...,

kérem  hogy keressenek meg az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.en, vagy a 06-70/ 623 2460 telefonon.

Szándékom, e nagyszerű közösség egymással, és községünkkel való megismertetése, a kulturális rendezvények tartalmát, részleteit illetően a segítségüket, a tanácsaikat kérni, a község kulturális életének formálásába mindannyiukat bevonni.

Ha a felsorolásból kihagytam valakit, azért elnézést kérek, és a jelentkezéssel kérem segítsen tévedésem korrigálásában.

Tisztelettel:
Székely Csaba
önkormányzati képviselő