Meghívó 1.
Kedves Borklubtagok, pincék iránt érdeklődő utaznivágyók,

Többszöri kívánságotokra formát ölt egri túránk időpontja:
2007. március 30-31., péntek esti 17.00 órás indulással
és valamikor szombat esti hazaérkezéssel.

 Ha 20 főnél többen leszünk, akkor tud a Peti nagyobb buszt is szerezni, de húszan legalább legyünk, mert az útidíj a legnagyobb költségtétel.

A program előzetes max. költsége cca: 21-23.000 Ft/fő lesz, ebből mínusz a várható Borklubengedmény.

Négy pincét fogunk megnézni. A pincelátogatási menetrendtervet lássátok alább. A pincékkel történő finomegyeztetés függvényében próbálok valamennyi városnéző időt is faragni Egerben.

Kivételes a program, kivételes a lehetőség négy borász egyéniség megismerésére és a házi borkészletetek hiteles és költségkímélő feltöltésére.

VÁROM MIELŐBBI JELENTKEZÉSETEKET !

Üdv,
Ritecz János


A pontos program.

Meghívó 4.
Kedves Borbarátok,

Eljön holnap a nagy nap. Elindulunk felfedező utunkra.
TALÁLKOZÓ: 16.30-16.50 órakor, a kanyari buszfordulónál
INDULÁS: pontosan 17.00 órakor !!!

FONTOS AJÁNLÁSOK: a régi hajósok is felfedezték, hogy hosszú útra érdemes savanyú káposztát és/vagy citromot vinni magukkal egészségük megőrzése céljából. Bár a mi utunk rövidke, de izgalmas kihívásoknak nézünk elébe. Készüljünk fel rá!
1. Ugyan a pohárba csak a klubból már korábban ismert kóstolásnyi mennyiségeket fogják önteni, de a heti hajszától fáradt, úttól izgatott emberekre ez a kis mennyiség is nem várt hatással lehet. Ne üres gyomorral érkezzünk 19.00 órakor a Szőke Matyi bácsihoz. Szendvicset ezt-azt hozzatok az útra!
2. Mint tudjátok, leginkább vörösborokat fogunk kóstolni, ami tannintartalma miatt, nagyon szárít. Ezért ajánlatos hígító-, ill. pH-beállító folyadékokról gondoskodni. Tökélesen megfelel erre a kristályvíz, valamint (mértékkel) pár korty könnyű sör.
3. Szombat reggel is szoros lesz az indulás időpontja, ezért reggeli ébresztő eszközéről mindenki szokásának megfelelően gondoskodjon.
4. Minden felfedezőtúra legfontosabb kelléke az alaphangulat. Nyomtassátok ki néhányan honlapunkról indulónk szövegét, hogy gyakorlásunknak semmi se szabjon gátat. Kottát külön viszünk élőben, azt nem kell nyomtatni.

Üdv, Ritecz János

Képek a Sz?ke Mátyás pincéb?l
Képek a Thummerer pincéb?l
Képek a Vincze Béla pincéb?l
Képek a Tóth Ferenc pincéb?l


Utószó 1.
Kedves Borbarátok,

Köszönöm.
Köszönöm, hogy ennyien eljöttetek.
Köszönöm, hogy tartani tudtuk a kötött időket, hogy kíválóan bírtátok a programot.

De hát minden annyira jól sikerült, hogy az időjárástól a szuper buszig, a sofőrig mindenkit köszönet illet. Én is, Marcsika is nagyon jól éreztük magunkat.

Rokolya Peti és Vica megint profi volt. Jessze fától a pörköltig, az egri sétától a szuper kávézóig nagyot alakítottak. Különösen a pörköltöt emelném ki, melyhez Peti fantasztikus, rázatós, hűtős-melegítős típusú érlelő technikát talált fel. Már többektől hallom vissza, hogy eddigi legjobb pörköltjével találkozhattunk. A csodás érlelési technika kivitelezésehez persze kellett egy társ, Szőke Matyi bácsi személyében. Bár azért itt meg kell jegyeznem, hogy nem csak az a legény a gáton, aki adja, hanem az is, aki állja. S, mi -jó torkú banda- nemcsak álltuk, de egy picinyt talán vissza is tudtunk adni jó torokból csakúgy, mint figyelemből. Együttműködésünk a pörkölt érlelésében meghatározó volt.

Nagyon örülök, hogy két történelmi táj ragyogó borai mellett a borok mögött mindig ott álló embereket is sikerült végre megmutatni. Sokat hallhattátok ezt tőlem, elszánt emberek és gondolataik nélkül nincs jó bor. Most néhányukkal találkozhattatok. Embereket ismerhettetek meg, akik hittek a szőlőben, magukban, akikben hitt a családjuk és akik mindenüket beáldozták a kezdetektől a máig, hogy megvalósíthassák elképzeléseiket. Bár a pénzhez, dizájnhoz -mint láthattuk- különböző érzékük van, de miközben magukból, gondolataikból a legtöbbet mutatták meg, boraikat egyformán csak felsőfokon lehet említeni. Megható volt visszafelé a buszon, ahogy Rokolya Peti bevallotta meglepetését.

Most gyorsan megnézem a Topi képeit a honlapon, kicsit hagyom még ülepedni az élményeket, de nemsokára írok egy összefoglalót, hogy itthon maradt társainknak is jusson az élményből.

Túránkat pénzügyi értelemben is várakozáson felül teljesítettük. Ha a többiek is egyetértenek vele, én sem kérném vissza a megmaradt pénzt, felajánlom borklub fejlesztési alapnak. Decanter, pohárpótlás, drop-stop, hőmérő, stb. csupa praktikus és kényelmi dolog estjeinkhez. Biztos lesz még ötletetek más is.

Üdv, Ritecz János