Konyári János lett idén az Év Borásza: cikk a Művelt Alkoholistán

A Konyári pincészet honlapja

...

Így van, a hír igaz! Konyári Jani lett az Év Borásza! Szívből gratulálok Neki.

Az idén nem volt az öt jelült között, aki ne kaphatta volna meg. Mindnek drukkoltam, de a Jani különösen közel áll. Csendes szerény ember. Külföldi díjakkal is alátámasztva, több, mint korrekt borai vannak. Már a '90-es évek első felében (más neve alatt ugyan) ott volt a topon.

Ez még akkor is tény, ha most néhány önjelölt borszakértőként fellépő médiátíró, már megint fricskázza a Borakadémia választását. Tény, a Jani soha nem akart borceleb lenni, nem hívta, nem etette-itatta az új idők könnyű tollal, könnyen nyílvánosságra jutó megélhetéskeresőit, sőt még saját hírlevelet sem adott ki, mint mások. Borait sem öltöztette hangzatos verbalitások köntösébe a jobb kinézetért, hanem csak odatette az asztalra . A fentiekért is dícsérendő a Borakadémia -torz időnkben lassan már azt kell mondani, hogy bátor - választása.

Keressétek, fogyasszátok borait. Nem fogtok csalódni.

Még az is lehet, hogy aktualitásként bemutatok néhányat közülük a dec 12-i Borklubban.

Üdv,
Ritecz János


Ismét kiválasztották az ÉV BORÁSZA cím jelöltjeit. Lásd melléklet. Már tavalyról is ismerősek. Szőllősi Misi borával most is találkoztunk a Márton napi újborok között és határozottan tetszett. A többieket is kóstoltuk az elmúlt években itt-ott, de ha már évek óta ennyire ragaszkodnak hozzájuk a jelölők, akkor tán februárban rájuk nézünk, amúgy rendesebben. Mi a véleményetek?