Tisztelettel tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a PZSKLE  "Tegyünk együtt az utcáink szépségéért" akciójának operatív szakasza lezárult, azaz valamennyi facsemete elültetve várja a tavaszt. Amint arról ti is tudtok, volt egy kábelkapásunk a Tulipán 53 előtt, aminek a reparálása dec. 13-án sikeresen megtörtént, ezt követően az ottani csemeték is a helyükre kerültek,

Ami még hátravan:

Az egyesület és a nevelőszülők részéről az akció pénzügyi lezárása, valamint a facsemeték részéről a vegetatív szakasz megkezdése valamikor jövő tavasszal.

Készültek képek is a fákról, itt lehet őket megtekinteni.


Felhívás:

Röviden és tömören: "Tegyünk együtt az utcáink szépségéért"

Ez annak a programnak a neve, amelynek keretében a PZSKLE támogatásával kissé fel szeretnénk lendíteni a házak előtti faállomány gyarapodását. A program keretében az egyesület támogatni szeretné mindazon háztulajdonosok törekvéseit, akik szívesen nevelnének néhány fát a kerítésük melletti közterületen. Kérjük tehát azon "lakóparktársak" jelentkezését, akik szeretnének egy-két fácskát a kerítésen kívülre és megvan bennük a hajlandóság azok gondozására is.

A támogatás mértékéről annyit érdemes tudni, hogy rögzített keretösszeg áll rendelkezésünkre, azt szeretnénk értelmes módon elkölteni. A jelentkezők száma, illetve az igényelt fák beszerzési költségének függvényében fogjuk meghatározni a támogatás százalékos mértékét, amely akár 100%-os is lehet.

Az alábbiakban meg fogjátok találni a telepítésre ajánlott fák listáját. "Utcafákat" válogattunk ki, akik bírják a gyűrődést és lehetőleg nem kell a gondozásukhoz túl nagy szakértelem.

A követendő protokoll a következő:
-- November 13-ig várjuk a lelkes kertbarátok jelentkezését, az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. mail címen
-- A beérkezett igényeket összesítjük és a beszerzési költségek függvényében meghatározzuk a támogatás mértékét. Ennek közzététele után bárki számára van lehetőség igénylésének módosítására (például ha csak 30 %-os támogatást tudunk biztosítani és az "húzós" a rendelkezésre álló forrásokhoz képest).
-- A fák elültetéséhez is szeretnénk némi segítséget adni mind eszközökben (marhatrágya, karó) mind kivitelezésben. Erről a továbbiakban adunk majd tájékoztatást.

Végül pedig itt vannak az ajánlott fák:
-- Gömbjuhar [Acer platanoides 'Globosum']
-- Vérszilva [Prunus cerasifera 'Woodii']
-- Gömbmeggy [Prunus fruticosa 'Globosa']
-- Fehér akác, Gömbakác [Robinia pseudoacacia 'Umbraculifera'] , még egy kép   róla
-- Lisztes berkenye [Sorbus aria]

Tisztelt Hölgyek  és Urak! Folyvást csak folyvást! Itt a nagyszerű alkalom, hogy egyesületi támogatással tegye szebbé telke elejét! Csak november 13-ig tart ez a nagyszerű lehetőség! Csak most csak Önöknek!

PZSKLE Elnöksége