Meghívó
Mivel sajnos semmilyen hivatalos rendezvény nem lesz a faluban október 6-án ezért azt beszéltük Székely Lászlóval, hogy mi (Hun-Magyar Hagyományörző Egyesület;  Pátyi Székely Kör) próbálunk gyorsan szervezni valamit, azért hogy emlékezzünk közösen, igaz röviden.
Virágot helyezünk el, és meggyújtunk 13 mécsest az országzászlónál, október 6-án délelőtt fél 11-kor a református templom előtt. Gyertek Ti is; Jöjjenek Önök is és mindenki hozzon magával még valakit.  Ilyen rövid idő alatt nem tudjuk másképp egymást értesíteni.

Tisztelettel,
Salamon Enikő

"Ima kivégeztetésem el?tt, 1849. október 5-ről 6-ra virradóra.

Mindenség Ura! Hozzád fohászkodom! Te erősítettél engem a nőmtől való elválás borzasztó óráiban, adj erőt továbbra is, hogy a kemény próbát: a becstelen, gyalázatos halált erősen és férfiasan állhassam ki. Hallgasd meg ó Legfőbb Jó, vágyteli kérésemet! Te vezettél, Atyám, a csatákban és ütközetekben -Te engedted, hogy azokat kiállhassam, és a Te védelmező karod segített némely kétes küzdelemből sértetlenül kilábolni -dicsértessék a Te neved mindörökké! Oltalmazd meg, Mindenható az én különben is szerencsétlen hazámat a további veszedelemt?l! Hajlítsad az uralkodó szívét kegyességre a hátramaradó bajtársak iránt, és vezéreld akaratát a népek javára! Adj erőt, ó, Atyám, az én szegény Emíliámnak, hogy beválthassa nékem adott ígéretét: hogy sorsát hitének erejével fogja elviselni. Áldd meg Aradot! Áldd meg a szegény, szerencsétlenségbe süllyedt Magyarországot! Te ismered, ó, Uram az én szívemet, és egyetlen lépésem sem ismeretlen előtted: azok szerint ítélj fölöttem kegyes en, s engedj a túlvilágon kegyes elfogadást találnom. Ámen.

Emíliámnak vigasztalásul."
        Damjanich